Kadınlara yönelik girişimcilik projesi

Son Güncellenme Tarihi: 2.07.2011




Bir SODES projesi olarak GAGİAD, IMCert ve Çelebi Danışmanlık işbirliği ile hayata geçirilen Kadın Girişimcilere yönelik "El Becerileri İşe Dönüşsün" projesi kapsamında el beceri kurslarında eğitim görmüş ya da kendi yeteneği olan 18 yaş ve üstü bayanlara Gaziantep ilinde girişimcilik ve iş kurma eğitimi verilecektir. Aşağıda projenin aşamaları hakkında detaylar yer almaktadır.

1.AŞAMA

24 Aralık 2010, Cuma günü saat 11:00’de Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu’nda proje hakkında bilgilendirme semineri verilecektir.

Bu seminere katılanlara katılım belgesi verilecektir. Seminere katılıp, bu eğitimleri almak isteyen bayanlar 04 Ocak 2011 tarihine kadar GAGİAD Dernek Merkezine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.  

2. AŞAMA

04 Ocak 2010 tarihine kadar alınan başvurular uzman eğitmenlerimiz tarafından değerlendirilecek ve  seçilecek 20 kişiye ÜCRETSİZ girişimcilik eğitimleri verilecektir.

Bu eğitimler aşağıdaki konuları kapsayacaktır;

  • Pazarlama
  • Finans
  • Kalite Yönetimi
  • Yönetim
  • Özgüven Oluşturma
  • İş İdaresi
  • İş Yeri Açma Prosedürleri
  • İş Fikri Nasıl Oluşturulur?
  • İş Planı Hazırlama

3.AŞAMA

Bu eğitimleri alan 20 kişi eğitimlerin sonunda Mili Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika sahibi olacaktır. Aynı zamanda KOSGEB girişimci desteklerinden direk faydalanabileceklerdir.  

4. AŞAMA

Yukarıda belirtilen eğitimleri alıp tamamlayan 20 kişinin içerisinden yine uzmanlarımız tarafından iş fikri oluşmuş 3 kişi belirlenecektir. Bu 3 kişi uzmanların danışmanlığında hazırladığı iş planları dikkate alınarak belirlenecektir.

Uygun görülen 3 kişiye proje kapsamında, iş yeri açmaları doğrultusunda finansman desteği verilecektir. Destek miktarı her kişi için 5.000 TL’dir.  

*El becerilerini işe dönüştürmek isteyen 18 yaş üstü tüm bayanları 24 Aralık 2010’da yapılacak tanıtım  seminerimize bekliyoruz. Seminere katıldıktan sonra 04 Ocak 2011 tarihine kadar GAGİAD merkezine başvurularını yapmaları gerekmektedir.    

PROJE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

 

TARİH           :24 ARALIK 2010, CUMA

SAAT             :11:00

YER                :ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ, KONFERANS SALONU

 

İRTİBAT:

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD)

Tel: 0 (342) 230 04 19