çelebiKOBİ ana sayfaya dön

Genel hususlar...

Site haritasına gözat...

DEVLET DESTEKLERİ ve HİBELER


Skip Navigation Links
 

Girişim Sermayesi

Yazdır


İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.
 

 
2000 yılında, toplam 23.400.000 YTL sermaye ile kurulmuş olan İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş’de TTGV’nin hisse payı halen %11,11’dir. İş Girişim halen SPK mevzuatına göre halka açık olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
  
Daha detaylı bilgiyi www.isgirisim.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

 

TURKVEN-Turkish Private Equity Fund1
 
  
2000 yılında, İngiltere’de yerleşik bir fon olarak kurulmuş olan TURKVEN’in 2007 sonu itibari ile portföyünde toplam 7 firma bulunmaktadır. TURKVEN’in yatırım süresi Mart 2008'de dolacak olup, kalan yatırım taahütünün o tarihe kadar tamamlanması planlanmaktadır.
    
Daha detaylı bilgiyi www.turkven.com sitesinde bulabilirsiniz.
 
 
 
Teknoloji Yatırım A.Ş.
 
Teknoloji Yatırım A.Ş.,  başlangıç ve büyüme aşamasındaki teknoloji firmalarına yatırım yapan bağımsız bir Girişim Sermayesi Fonu yöneticisidir. Amacı, yaratıcı, benzersiz fikirleri ve vizyonu olan yetenekli girişimcilere yatırım yapmaktır.
 
Teknoloji Yatırım A.Ş. 2006 yılında kurulmuştur. 2007 yılında ilk fonunu oluşturmuş ve yatırımlarına başlamıştır. Toplam fon büyüklüğü yaklaşık 5 Milyon ABD Doları olan fon, şu ana kadar 4 adet yatırım gerçekleştirmiş olup, toplam yatırım miktarı yaklaşık 2 Milyon ABD Doları'dır.

TTGV'nin Teknolojik Girişimcilik Destekleri de Teknoloji Yatırım A.Ş. tarafından yürütülmektedir.

Daha detaylı bilgi için: www.teknolojiyatirim.com.tr

 

İstanbul Risk Sermayesi Girişimi
 
  
TTGV, Türkiye’de Girişim Sermayesi pazarının gelişmesi, yenilikçi KOBİ’lerin ihtiyacını duyduğu büyüme sermayesinin uluslararası standartlarda sağlanabilmesi hedefi ile, Avrupa Yatırım Fonu (EIF), KOSGEB ve Türkiye Kalkınma Bankası (TKB)’nın kurucu ortak olarak katıldığı İstanbul Risk Sermayesi Girişimi (iVCi)’ne katılmıştır.  iVCi’nin kurucu ortakları tarafından taahüt edilmiş toplam taahütü halen 150 M Avro’dur. Bu rakkamın özellikle başta büyük sanayi grupları olmak üzere Türk özel yatırımcıların ilave taahhütleri ile 200 M Avro’ya ulaşması beklenmektedir. Fon, kurulacak olan 5-7 yeni orta büyüklükteki fona yatırım yapmayı hedeflemektedir.
   
TTGV iVCi’de Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu ve Yatırım Komitesi’nde temsil edilmektedir. Ayrıca EIF ile TTGV arasında Türkiye’deki Girişim Sermayesi altyapısı ve kapasitesinin geliştirilmesi konularında ortak çalışmalar yapmak üzere bir niyet mektubu değişimi de yapılmıştır.
 
Fon Luksemburg’da kayıtlı olarak kurulum işlemlerinin tamamlanmasını takiben ilk Yönetim Kurulu toplantısını Kasım 2007’de Lüksemburg da yaparak faaliyete geçmiştir. Fon, Türkiye’de Türk takımlarının yönetiminde faaliyet gösterecek Girişim Sermayesi fonlarına yatırım yapmak üzere faaliyet gösterecektir. Fonun temel hedefleriniden biri de girişim sermayesi fonlarını yönetebilecek yeni Türk takımların oluşmasını teşvik etmektir.
  
Fonun ilk kapanışı 13 Kasım 2007 tarihinde Lüksemburg'da 150 M Avro olarak gerçekleşmiştir. Fon 2008 yılının son çeyreğine kadar özel yatırımcıların katılımına açık olacaktır.



Kaynak : TTGV
 



 
Bu sayfa 22.06.2009 tarihinde güncellenmiş ve bugüne kadar 12357 defa okunmuştur.



Editör: Yüksek Mühendis Ömer Cengiz ÇELEBİ